Reis- en Vliegroutes Suriname

Het reizen naar Suriname kan op verschillende manieren en vervoersmodaliteiten. In dit artikel geven wij een korte weergave van de diverse reis- en vliegroutes naar Suriname.

Om naar Suriname te kunnen reizen kunt u een keuze maken uit rechtstreekse vluchten, vluchten met tussenlandingen of via een van de buurlanden van Suriname. Ook kunt u uw reis naar Suriname combineren met een korte vakantie in een ander land. Ongeacht de route die gekozen wordt, zal uw reis in zijn geheel of gedeelte met het vliegtuig afgelegd moeten worden. Consumenten met vliegangst zullen hierdoor jammer genoeg geen reis naar Suriname boeken.

De reis en vliegroutes om naar Suriname te reizen zijn:

1. Amsterdam (Schiphol) – Paramaribo (J.A. Pengel)
J.A. Pengel staat voor Johan Adolf Pengel International Airport, in de volksmond Zanderij genoemd.) Dit is een rechtstreekse vliegreis met de SLM of KLM.

2. Amsterdam (Schiphol) – Curaçao – Curaçao – Paramaribo (J.A. Pengel)
Dit is een typisch voorbeeld van combinatie vakantie waarbij twee vakantielanden worden aangedaan. De meeste mensen kiezen ervoor om twee weken op Curaçao te verblijven en twee weken in Suriname.

3. Amsterdam (Schiphol) – Miami International Airport – Miami International Airport – Paramaribo (J.A. Pengel)
Wederom een combinatie vakantie waarbij Miami ook een schitterende vakantiebestemming is, die u eens bezocht moet hebben.

4. Amsterdam (Schiphol – London (Heathrow) – London (Heathrow) – Port of Spain (Trinidad en Tobago) – Port of Spain – Paramaribo (J.A. Pengel)
Deze reis is ideaal om uw vakantie naar Suriname te combineren met een strandvakantie in Trinidad en Tobago.

5. Amsterdam (Schiphol) – Parijs (Charles de Gaulle) – Parijs (Orly) – Cayenne (Rochambeau) – Cayenne (Rochambeau) – Paramaribo (J.A. Pengel)
Dit is de reis die door veel mensen wordt gekozen als een rechtstreekse vlucht op welke reden dan ook niet mogelijk is. Een andere reden om deze route te kiezen, is dat deze route ondanks de vele tussenstops vele malen goedkoper is dan de rechtstreekse vlucht Amsterdam (Schiphol) – Paramaribo(J.A. Pengel).

Veelal kiest men ervoor om met de auto of trein van Nederland naar Parijs (Orly) te reizen. Vervolgens wordt de reis vervolgd met een rechtstreekse vlucht naar Cayenne (Rochambeau). Cayenne ligt in Frans Guyana een buurland aan de oostzijde van Suriname. Gezien de aankomst tijd wordt er dan in Cayenne overnacht. Hotel Ket Tai in het centrum van Cayenne is een echte aanrader. Dit komt omdat de grens bij Albina (Suriname) om 1800 wordt gesloten om illegale immigratie tegen te gaan.

Na de overnachting in het centrum van Cayenne, neemt men de bus naar St. Laurent. In St. Laurent wordt dan de oversteekt met de boot naar Albina wordt gemaakt. Eenmaal aangekomen n Albina reist men ten slotte met de bus naar Paramaribo.

Kortom er zijn veel mogelijkheden om van en naar Suriname te reizen.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: